ARABA LASTİK BASINCI KAÇ OLMALI ?

Ä°lgili resim

ARABA LASTİK BASINCI KAÇ OLMALI ?

Psi ve Bar hava basınç değeri olarak görev gören iki ayrı birimdir. Bu değerlerden Bar değerinin kısaltılmışı olan b harfi ile simgelenir. Bar değeri dünya üzerinde kabul görmüş, Avrupa tarafından kullanılan basınç birimidir. 

1 Bar = 14.5 Psi değere eşittir.

DÖRT LASTİĞİN HAVA BASINCI AYNI MI OLMALI ?

Fakat otomobilinizin üzerinde ki verileri kontrol ederek bile, dört lastiğin basıncının da aynı olamayacağı kanaatine varabilirsiniz. Ön ve arka lastiklerin basınç değerleri yük durumuna göre birbirinden farklı olmalıdır. Yük durumu dışında elbette ki farklı faktörler de vardır. Bunlardan biri aracın yük dağılımıdır. Önden çekişli otomobillerin genel olarak yük dağılımı öndedir ve bu da ön lastiklerin basıncının arkalara nazaran daha yüksek olması gerektiğine işarettir. 

LASTİK HAVA BASINCI KAÇ OLMALI ?,

Lastik hava basıncı aracın ağırlığına, ağırlık dengesine ve en önemlisi lastik ebatlarına göre değişkenlik gösteren bir durumdur. En sağlıklısı fabrikanın önerdiği verilerdir. 

İDEAL LASTİK BASINCINA NERELERDEN ULAŞABİLİRİZ ?

İdeal lastik basınç değerine arabanızın sürücü kapısının üstundeki etiketten ulaşabilir, lastik üzerinden veya depo kapağından ulaşabilirsiniz.

araba lastik basıncı kaç olmalı ile ilgili görsel sonucu


araba lastik basıncı nerede yazar ile ilgili görsel sonucu

Ä°lgili resim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TANK SLAPPER NEDİR? (DEPO TOKATLAMA)

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN ?

ARABA AĞIR BAKIMI NEDİR ?